Αφορισμοί για τη φρόνηση στη ζωή

αφορισμοί για την πρακτική σοφία της ζωής

Αφορισμοί για τη ζωή, μέγιστοι και  αποσπάσματα σχετικά με τη ζωή των Ιταλών συγγραφέων, τους αφορισμούς για τη φιλία, φράσεις για την αγάπη online, φράσεις για τη ζωή

Αντρέα Μούτσολο

Ιταλικα ποιηματα αγαπης

σύντομες ιστορίες

Δεν πρέπει να φοβόμαστε τους άλλους, καθώς οι άλλοι συχνά φοβούνται περισσότερο από εμάς. Επιτυχία δεν είναι να νικάς πάντα, επιτυχία είναι να νικάς τους φόβους σου, έχοντας το θάρρος να προσπαθείς συνεχώς. Δεν χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα στους άλλους, αλλά μόνο στον εαυτό σας. (Andrea Mucciolo)

Προτιμώ να είμαι αρκετά τρελός για να κάνω τρελά πράγματα, παρά αρκετά ηλίθιος για να πιστεύω ανοησίες. (Andrea Mucciolo)

Δεν έχει σημασία πόσο μπορείς να είσαι καλύτερα από τους άλλους, πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος από εσένα. Αν όμως μπορέσεις να είναι καλύτερος από τον εαυτό σου κανένας δεν θα μπορέσει να σε ξεπεράσει. (Andrea Mucciolo)

Λατρεύω όταν οι άνθρωποι σκέφτονται άσχημα για μένα, τουλάχιστον δεν διατρέχω τον κίνδυνο να απογοητευτώ σε περίπτωση που αλλάξουν γνώμη. (Andrea Mucciolo)

Δεν έχει σημασία τι θέλουν οι πελάτες σας, αλλά η επιθυμία που θα δημιουργήσετε στους πελάτες σας. (Andrea Mucciolo)

Η Ιταλική πολιτική είναι ένα τσίρκο, χωρίς καν θηριοδαμαστές, μόνο κλόουν. (Andrea Mucciolo)

Γνωρίζω πολλούς άνδρες που ντρέπονται να κλάψουν μπροστά σε άλλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει ούτε κάποιον που να ντρέπεται όταν λέει ανοησίες στο κοινό. (Andrea Mucciolo)

Μιλάμε περισσότερο για το χρώμα της γραβάτας κάποιου παρά για την αξία των πράξεών του. (Andrea Mucciolo)

Οι έπαινοι κουράζουν. Οι επικρίσεις προκαλούν ενδιαφέρον. Οι αντιπαραθέσεις πωλούν. (Andrea Mucciolo)

Η δικαιοσύνη είναι η ίδια για όλους, οι άνδρες δεν είναι ίδιοι ενώπιον της δικαιοσύνης. (Andrea Mucciolo)

Οι ευκαιρίες της ζωής είναι σαν το παγωτό στον καλοκαιρινό ήλιο. Αν δεν βιαστείς να γλύψεις, λιώνει αμέσως και σε αφήνει κολλημένο σε πικρές τύψεις. (Andrea Mucciolo)

To να έχεις να επιλέξεις μεταξύ δυο πραγμάτων δεν σε κάνει σοφό στις επιλογές, αλλά σου δίνει μόνο λύπες. (Andrea Mucciolo)

Τα πράγματα που σίγουρα έχουν το μεγαλύτερο κόστος είναι οι επιλογές σου. (Andrea Mucciolo)

Μόνο οι ηλίθιοι είναι ευτυχείς όταν κερδίσουν τον πρώτο γύρο. (Andrea Mucciolo)

Η λέξη δωρεάν δεν υπάρχει, παρά μόνο στη φαντασία του ανθρώπου. Τα πράγματα που φαίνονται ότι είναι δωρεάν είναι εκείνα με το υψηλότερο τίμημα. (Andrea Mucciolo)

Η διαφορά μεταξύ ενός τραπεζίτη και ενός τσιγκούνη είναι ότι ο τσιγκούνης δεν θα μοίραζε ποτέ μαζί σου το ψωμί του, ακόμα κι αν σε έβλεπε να πεθαίνεις από την πείνα. Ο τραπεζίτης, από την άλλη πλευρά, θα σου κλέψει το ψωμί από το στόμα, ενώ πεθαίνεις από την πείνα. (Andrea Mucciolo)

Το μίσος είναι ένα μπούμερανγκ. Η αγάπη είναι ένας χαρταετός. Και τα δύο είναι φαντάσματα ικανά να μας καταδιώκουν για μια ζωή. (Andrea Mucciolo)

Δεν καταβάλλω καμία προσπάθεια να γίνω καλύτερος από τους άλλους, αλλά μόνο για να μην γίνω χειρότερος από ό, τι πραγματικά είμαι. (Andrea Mucciolo)

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να λες ψέματα ή αλήθεια: και στις δύο περιπτώσεις δύσκολα σε πιστεύουν. (Andrea Mucciolo)

Πάντα μαθαίνω πολλά από τους άλλους, ειδικά από τους ανθρώπους που μισώ. (Andrea Mucciolo)

Δεν με νοιάζει πολύ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για μένα, αλλά για το τι σκέφτομαι για τους άλλους. (Andrea Mucciolo)

Τα σκυλιά παραμένουν σκυλιά, δεν πρέπει να τα βάζουμε στο ίδιο επίπεδο με τους ανθρώπους. Και οι βλάκες παραμένουν βλάκες, δεν χρειάζεται να τους βάζετε στο ίδιο επίπεδο με τους σκύλους. (Andrea Mucciolo)

Ο ψεύτικος φίλος θα σας καλέσει να κάνετε ένα ταξίδι μαζί του, μοιράζοντας το κόστος της βενζίνης. Ο αληθινός φίλος, από την άλλη, θα σε βοηθήσει να σπρώξεις το αυτοκίνητο, ακόμα και σε ανηφόρα, όταν τελειώσει η βενζίνη. (Andrea Mucciolo)

Η άρνηση είναι το ψέμα ενός δειλού. (Andrea Mucciolo)

Ποιος είναι ο Andrea Mucciolo

Ο Andrea Mucciolo είναι Ιταλός συγγραφέας, ποιητής και  αποφθεγματοποιός, γεννημένος στη Ρώμη το 1978.

Έκανε το ντεμπούτο του το 2006 στο λογοτεχνικό περιοδικό Inchiostro, δημοσιεύοντας μια σύντομη ιστορία. Αργότερα δημοσίευσε μερικά ποιήματα στο περιοδικό Poesia , ένα διεθνές μηνιαίο περιοδικό ποιητικής κουλτούρας που δημοσιεύθηκε από την Crocetti Editore, το σημαντικότερο Ιταλικό περιοδικό ποιητικής κουλτούρας.

Έχει δημοσιεύσει έξι βιβλία ως συγγραφέας Divieto d’uscita [Απαγορεύεται η έξοδος] (2006), Come diventare scrittori oggi (Πώς να γίνετε συγγραφέας σήμερα) (2009), Come pubblicare un libro (Πώς να δημοσιεύσετε ένα βιβλίο) (2010), Ostaggio del sesso (Όμηρος του σεξ) (Eracle 2010), Σημειώστε (Edizioni Eracle 2010), Cosa volete che vi dica? (Τι θέλετε να σας πως); (Edizioni Eracle 2011), συμπεριλαμβανομένων των ποιητικών συλλογών, των μυθιστορημάτων και των εγχειριδίων γραφής.

Ήταν εκδότης των Εκδόσεων Galassia Arte, εκδοτικό οίκο μυθοπλασίας και ποίησης, από το 2012 έως το 2015. Σήμερα ζει στη Ρώμη, όπου εργάζεται ως διευθυντής μάρκετινγκ σε εταιρεία επικοινωνιών και ανάπτυξης ιστοσελίδων.

Ευχαριστίες:

Ο Ιταλός δημοσιογράφος Gabriele La Porta (παρουσιαστής στο εθνικό τηλεοπτικό κανάλι Rai) εισήγαγε ένα απόφθεγμα του Mucciolo στο επίσημο blog του: Δεν ανησυχώ για τους ενήλικες που συμπεριφέρονται σαν παιδιά, αλλά για τα παιδιά που συμπεριφέρονται σαν ενήλικες.

Το 2009 του απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο "Non omnia possumus omnes", το οποίο απονέμεται από τον Εθνικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Nicola Zingarelli, ένα πολιτιστικό γεγονός εθνικής σημασίας που έλαβε επίσης "Την Υψηλή Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano" .